Kicsit megcsúsztam az infókkal, de azért még bőven időben vagyok :-)

Sajna az van, hogy a beharangozott helyszín nem fog összejönni, mert tömegközlekedéssel egyszerűen megvalósíthatatlan a kirándulás. Mert vagy olyan hosszú az odaút, hogy az ember megunja az életét, vagy olyan időpontban van, hogy az kicsit sem ideális.

És az utazás költsége sem annyira pénztárcabarát. Szóval az eredeti célpont elnapolva. Egy autós túra alkalmával majd meg lesz valósítva, de tömegközlekedés igénybevételével nem kerül megrendezésre.

Sokat gondolkoztam, hogy mi legyen az alternatíva. Mivel nem bakancsos túrát ígértem, így elkezdtem kutakodni, hogy hol, mit lenne érdemes megnézni. Jött sok ötlet, ami jobbnál jobb volt, de elgondolkoztam, hogy milyen időt is jósoltak szombatra.

Ez elgondolkodtatott, hogy lehet a 32 fokban nem igazán lenne jó az aszfaltot koptatni és verejtékben fürödni, mert ugye az nem kellemes. Így hát valami árnyékos hely, vagy vízpart jöhetne csak szóba, ahol elviselhető a nagy meleg.

Hosszas mérlegelés után arra jutottam, hogy a jól bevált Bakonyt kártyát húzom elő és szervezek egy kis kiruccanást az árnyékos Cuha-völgybe.
Tehát a már jól megszokott reggeli vonattal mennénk (ami Győrből 7:25-kor indul) most Porva-Csesznek állomásáig, onnan gyalog követnénk a patakot egész Zircig. Egy egy könnyed kis túra (kb. 8 km), ezért ha kedv és idő is van hozzá, akkor Zircen az arborétum is a célpontok közé kerülne és útba ejthetjük a Monostor cukrászdát is egy fagyi erejéig :-)

A visszaút meg majd elválik, mert vagy vonattal indulunk útnak, vagy busszal. De ezt majd eldönti a csapat.

Szóval a találkozó a szokásos helyszín: Vasútállomás
Időpont: 7:00-7:25 között

Ha jut rá idő, akkor feltöltöm a tervezett útvonalat és a szokásos útadatokat, de ha nem, akkor majd csak a túra után kerül fel a konkrét (teljesített) útvonal.

Szombat reggel találkozunk :-)