Mi is az a no shave November?

Sokan azt mondják, hogy ez más néven a Movember. Pedig nem, mert a kettő nem egy és ugyanaz. Ami azonos a két kezdeményezésben, hogy ugyanaz a célja mindkettőnek: felhívni a figyelmet a prosztatarák veszélyeire! Hogyan? A férfiak egész novemberben nem borotválkoznak (általában csak az arcukon :-) de ki hogy gondolja).

Miért is jó ez? Egy szakállas, bajszos férfitől minden ismerőse megkérdezi, főleg ha korábban semmi hasonló jellegű szőrzettel nem rendelkezett, hogy ellopták a zongorádat vagy a tévédet, és azon volt a borotvád? Ugye minden férfitársamnak ismerős ez a kérdés :-) Elég csak pár napig elfeledkezünk a borotválkozás nemes szokásáról és máris megtalálnak bennünket ezekkel a kérdésekkel.

Egész novemberben ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel fognak bombázni bennünket. Minket, szőrös férfiakat, akik felvállalják ezt a nemes gesztust. És ha nem restellsz válaszolni egy rövid mondattal, hogy ezzel a borostával a prosztatarákra hívjuk fel a figyelmet akkor már is tettél valamit az ügy érdekében és nem került semmibe, sőt még borotvahabot és pengét, aki elektromos borotvát használ ott pedig áramot spórolsz :-D

Egy veszélyes, felnőtt férfiak között gyakori daganatos betegségről van szó. Amire ha felhívjuk a figyelmet, talán több férfitársunk fog eljárni szűrésekre.

Miről is szól egy ilyen szűrés? Mindenki retteg az ilyen vizsgálattól, bár most nem mondhatom azt, hogy saját tapasztalatból írom a következőket, mert én sem vettem rész még ilyen vizsgálaton, de ismerősök beszámolója alapján a prosztata vizsgálat kellemetlen, de nem fájdalmas (legalábbis ezt mondták, akik átestek rajta) Több részből tevődik össze, mint például egy kérdőív, egy alhasi tapintásos rész, esetleg vér és vizeletvizsgálat és a legvégén a legrettegettebb rész az orvosi nyelven rektális vizsgálatnak nevezett fizikális vizsgálat. Szóval azért így leírva sem hangzik olyan kellemesnek, de 40 éves kor felett ajánlott.

Tehát dobjuk el a borotvánkat, decemberig növesszünk bajszot/szakállat és hívjuk fel a figyelmet a prosztatarák veszélyeire!

Én is csatlakoztam a kezdeményezéshez és már az 1/3-án túl vagyok, amit hamarosan fotókkal is dokumentálok és leírom az eddigi tapasztalatokat :-) már ami a szakállnövesztést és annak elviselését illeti :-)

 

Akkor az ígért fotók :-)

Idő: 1/3 (10. nap)    
NoShave2016 01   NoShave2016 02
 Idő: 2/3 (20. nap)    
 No shave 2016 04   No shave 2016 03