Már csak egy hét és itt a következő túra ideje.
Nem tudom ki hogy van vele, de a két kirándulás között lévő idő nagyon gyorsan eltelt. Alig eszméltem fel és már itt is van a OWW ideje.
 

A kép kezd kikristályosodni, már ami a túra útvonalát illeti. Ha az égiek is kegyesek lesznek hozzánk, akkor egy kellemes, könnyed sétával egybekötött természetjárásban lesz része annak, aki csatlakozik a kiránduláshoz.

Indulás a megszokott időben :-) Mivel a vonat Zircre megy így ugyanakkor indul, mint amikor az Ördög-árok meghódítása volt a cél. Most mondhatnám, hogy mindenki nézzen utána ott, hogy mikor is, de nem teszem, hisz az a lényeg, hogy mindig minden információ rendelkezésre álljon és bárki megtudja nézni akkor, amikor akarja.


Tehát a vonat 7:24-kor indul és az utazási idő közel 1,5 óra. Érkezés Zircre 8:48 körül. Innen 8:55-kor indul a busz Bodajkra, tehát azért elég közeli az időpont, de legutóbb sem volt ezzel probléma, bízom benne, hogy most sem lesz. A buszos utazás cirka egy órát vesz igénybe, így a tényleges túra 10 óra magasságában veszi kezdetét. Itt ha szükséges bevárjuk az esetleg más irányból érkezőket (pl.: Budapestről 10:15-kor jön be a busz és ugyanez a busz jön Tatabányáról is).

A túra tervezett távja 10-12 km, várható szintemelkedés 200 m Ezek ismeretében egyértelműen kijelenthető, hogy egy könnyű túra ígérkezik megvalósulni.

Bodajkon megnézzük a Kálváriát, itt kell majd egy kicsit caplatni, utána a Gaja-szurdokba kell leereszkedni, majd a Vas-kereszthez ismét kicsit fel kell kaptatni. Onnan csodálatos kilátás lesz a fehérvárcsurgói víztározóra, egy későbbi kirándulás célpontjára. Útközben lesz pár magaslat, amit majd meg lehet mászni és megnézzük Sobri Jóska barlangját is. Ezekről majd részletesen is írok egy későbbi bejegyzésben.


Most csak a legfontosabb momentumokat foglalom össze, hogy mindenki tudja, mire lehet számítani.

A visszaindulás is elég időben lesz, hisz az útvonal bejárására még a legdurvább számításokkal is 5 óra elegendő, tehát a visszaút Bodajkról 15 óra után fog történni Zircre, onnan már nem vonattal jövünk vissza Győrbe, mert sajna a vonat-járat-ritkítás erre a vonalra is kiterjedt, így visszafele nincs olyan jó csatlakozás, de szerencsére Zircről indul busz is Győrbe így hazafele azzal fogunk menni.
Győrbe 18 óra után fogunk visszaérkezni kb.