Na, már csak egy nap és itt a következő túra. Ahogy ígértem összeállítom a menetrendet. Az odajutás az fix, de hazafele több alternatíva is van és ahogy majd az időjárás és a csapat kedve alakul úgy tudunk rajta módosítani.

 
Visszafele (Bodajkról Győrbe) "végidőpontokat" adtam meg, hogy mi az a legkésőbbi időpont amikor el kell indulnunk, hogy még időben haza is érjünk.
Reméljük most is tévednek a meteorológusok és nem jön be a beígért zápor-zivatar. Amúgy Bodajk környékére csekély mennyiségű csapadékot (2 mm) ígérnek, szóval ezt még el lehet viselni.
Meleg annyira nem lesz, 18-20 fokot jósolnak. Az pont ideális egy kis túrázáshoz.
Réteges öltözködés elvárt, de nem kötelező, csak hasznos hogy meleg esetén legyen mit levenni és hidegben pedig legyen mit felvenni.
 

Készüljetek azért némi esőre is, szóval valamennyire vízhatlan ruházatot válasszatok. Esernyő nem a legideálisabb egy túrához, de jobb híján az is megteszi. Voltam én már esernyővel is kirándulni, csak kicsit hülyén néztünk ki :D
Az útvonalon vannak esőbeállók és ugye van pár barlang is, ahol meg tudjuk majd magunkat húzni egy zivatar idejére. De ne kelljen és pozitív gondolatokkal elkergetjük az esőt.
Úgy gondolom, hogy 4 óra alatt bejárható a környék, de 5 órába simán bele fogunk férni és akkor azt mondhatjuk, hogy egy kellemeset sétáltunk.

Útvonalterv:
A faluközpontból indulva először a Varjú várhoz megyünk el, ahol csatlakozunk a kék-túra útvonalához. Majd megnézzük a Sobri Jóska barlangot, azt követően a Rigó-lyukat, utána az Ádám-Éva fát, majd a Vaskeresztet. Itt meglátjuk, hogy időben hogy állunk és megnézhetjük a Millennium fát és akár a halom sírokig is elmehetünk. Innen már visszafele megyünk, útba ejtjük az Ádám-fai üreget, a Vasutas pihenőt és eldöntjük, szintén az idő függvényében, hogy melyik hazajutási módot választjuk, mert annak függvényében alakítjuk tovább az útvonalat.
Bár a szoborparkig azonos az útvonal, de utána már azon múlik, hogy mit választunk.
Röviden ennyi lenne, amit meg szeretnék osztani az érdeklődőkkel :)

És akkor az ami nem maradhat el, az "ütemterv" és a piszkos anyagiak. Ez utóbbit azért említem meg, hogy a résztvevők tudjanak kalkulálni a várható költségekkel és megfelelő pénzmaggal a zsebben induljanak el. Ha lehet, akkor ne a legnagyobb címlettel a pénztárcában indulj el otthonról. A vasúton még csak-csak tudnak visszaadni, de a buszon biztos hogy nem. Csoportos jegy vásárlásra sajna nincs lehetőség, ahhoz nem leszünk elegen, de később (elkövetkezendő kirándulásokon) még akár ilyen kedvezményeket is igénybe tudunk venni.

Találkozó 7:10-kor a győri vasútállomáson a főbejáratnál lévő váróteremben (ahol a jegypénztárak vannak)
 

Az út Bodajkra:
1. rész Győr-Zirc (vonat)
7:24 - 8:48
1120 Ft

2. rész Zirc-Bodajk (busz)
8:55 - 9:50
650 Ft

Alternatívák a hazajutásra:

Vissza I (csak busz)
1.rész Bodajk-Zirc
15:28 - 16:20 vagy
15:44 - 16:36
650 Ft

2. rész Zirc-Győr
17:00 - 18:16
1120 Ft

Vissza II (csak vonat)
1.rész Bodajk-Komárom
14:48 - 15:48
1120 Ft

2.rész Komárom-Győr
15:53 - 16:23
895 Ft

Összes költség az egyes alternatívákhoz:
I. 3540 Ft
II. 3785 Ft

Remélem szombaton találkozunk, addig is szép napot!

Levadászandó ládák: GCGaja és GCBAVA