Pár információ a túrával kapcsolatban. Egész héten kánikula volt és ez nem lesz másképp a hétvégén sem, csak annyiban módosul az időjárás, hogy helyenként záporok, zivatarok is előfordulhatnak.
Tehát melegre kell készülni és némi csapadékra, de lehet megváltás lesz a csapadék abban a nagy melegben. Egy a lényeg, hogy a napra érzékenyek gondoskodjanak megfelelő védelemről (naptej, sapka, sál, stb. :-) ).

 

Indulás a kora hajnali órában fog történni. Két időpont jöhet szóba, ez még holnapig eldől, hogy melyik is lesz. Az egyik a szokásos 7:15-ös találkozás és a feles vagy akörüli indulás, a másik egy órával korábbi időpont.
Ez attól függ, hogy mit szeretnénk, a túra elején kellemes időben sétálni és az egyre melegebb időt valahogy elviselni vagy viszonylag már meleg időben útra kelni, hogy a túra végére enyhüljön kicsit a hőség és hazafele már kellemes időben bandukoljunk.
Tehát ez most még eldöntendő, de holnapra már ez is el fog dőlni.
Akik Biatorbágyon csatlakoznak, azok jelezzék, hogy nekik melyik időpont a megfelelőbb, mert akkor úgy tervezzük az indulást.

Győrből a menetidő 1 és egy negyed óra körülbelül. Így legkésőbb is 9-re a helyszínen leszünk.
Most azonban a vonatközlekedés mizériája miatt Győrből lehet kicsit tovább tart, de a 9 órás érkezés még így is tartható, vagy maximum módosul 9:10-re. A Déliből 8:20-kor indul egy személyvonat, az kicsit 9 előtt már ott van, vagy a Keletiből indul 8:38-kor egy gyors és az 9 után pár perccel van Biatorbágyon.
Tehát mondhatjuk azt, hogy a legkésőbbi indulás esetén találkozunk Biatorbágyon 9 delta 10 perckor :-)

Ennyit elöljáróban. A túra útvonala ismert, azt már nem részletezném. Terv a 25 kilométer teljesítése és a környező ládák levadászása. Ja és nem kell aggódni a viaduktra is jut idő, az is a felkeresendő pontok között van.

Holnap megy a ODW levél mindenkinek, abban minden fontos dolog benne lesz, addig is ha valakinek kérdése van, az ismert elérhetőségek bármelyikén kereshet.

Néhány kép az útvonalról:

bia25 turistabia25 trackbia25 gps