Egy kicsit elmaradoztam a frissítgetéssel, de ez köszönhető annak, hogy más dolgok jobban lekötötték az időmet és ugye az elmúlt hónap elég melegre sikeredett, így inkább az ember a szabadban tevékenykedett, mert ki tudja, lehet többet már nem lesz nyár és akkor visszasírná azt, hogy amikor tehette inkább bent kuksolt a gép mögött és írogatott ahelyett, hogy élvezte volna a nyarat.

Na de most ismét itt az ideje egy kis előrejelzésnek. Eddig a buta melegtől kellett tartani, de most szélsőségesre fordult az időjárás és a hidegtől kell majd tartani. Jó, ez erős túlzás, de az tény, hogy nem lesz olyan kánikula, mint legutóbb. Sőt ha lehet hinni a meteorológiai szolgálat előrejelzéseinek, akkor most szombaton egy kis esőre is lehet számítani. Nem baj, legalább nem fog annyira porzani az út :) és valami lemossa az út porát rólunk is.

Elmaradt a OWW üzenet, nem véletlenül. Gondoltam úgy is mindenki tudja, hogy mikor lesz a következő, így nem kell felkészíteni senkit sem rá. Ha mégsem tudná, akkor ezeket a sorokat sem fogja olvasni, így nincs miről beszélni :) ODW üzenet valószínű, hogy menni fog, abban benne lesz a pontos indulás, mivel ez egy Reloaded túra, így ezt sem tartom indokoltnak, de azért ez nem fog elmaradni.

Addig pár infó a várható időjárásról:

Országos előrejelzés: szombat
A több-kevesebb napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, szórványosan valószínű zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 30 fok között alakul.

forrás: OMSZ: 2013. augusztus 21. 10:38 (08:38 UTC)

Szóval azért most nem kecsegtet kánikulával, de ez nem is baj, viszont az már igen, hogy záporok kialakulását is kilátásba helyezte. Erre csak azt tudom mondani, amit egy reklámban hallottam (bár nem ilyen összefüggésben :) ), hogy ez csak víz :D

Melegnek meleget ígérnek, de lehet számítani némi vízre is, és nem csak a Cuha-völgyben a földön, hanem az égből is. Ez majdnem olyan, mint az Égből pottyant mesék, de itt csapadék pottyanhat, na meg persze némi madárürülék is és akit eltalál az szerencsés is lesz. Bár ezt nem értem, mert lehet ruhát tisztítani és ha mondjuk egy nagyobbacska madáré az ami eltalál, akkor tényleg nagyon-nagyon olyan leszel. De biztos így van, ha már az öregek is ezt mondták :)

Ennyit erről, közeleg a szombat és mint tudjuk munkanap, szóval aki nem szabadságon lesz, az sajna azt a túrát ki kell hogy hagyja, de sebaj, majd egy következő alkalommal egy másikon részt tud venni. Hamarosan összeszedem az idei túraterveket időpontokkal, hogy mindenki aki szeretne részt venni, tudjon vele kalkulálni, mert voltak olyanok, akik meglepődtek a figyelmeztető levélen, hogy már itt is van és hogy pont most lesz, most pont van más programom. Nem baj, majd következő alkalommal. És hogy ezeket elkerüljem, felvázolom majd a pontos programtervet, így senkit sem fog váratlanul érni a következő invitálás.

Szép napot!

Azt mondták, hogy ezt kell írnom: " a nagy érdeklődésre való tekintettel a Cuha-völgyi túra megismétlésre kerül" :-) Na de azért azt nem igen szeretném, hogy teljes mértékben ugyanúgy alakuljon mint az előző túra.

De az igaz, hogy a következő túra ugyanoda szerveződik így nem is igen szaporítom a szót tovább, mert minden részlet az előző posztokban megtalálható.

A túra időpontja augusztus 24.

Remélhetőleg nem lesz annyira meleg, mint legutóbb és azt is remélem, hogy az eddig olyan jól működő tömegközlekedés most nem fog olyan csúfosan lebőgni, min legutóbb. Bár mondhatjuk azt, hogy nem ők tehetnek róla és ha rajtuk múlna, akkor biztos így magyaráznák ki, de ezt a lehetőséget nem adom meg nekik, így el kell fogadni azt, hogy én így vélekedek.

Na de ennyit erről, olvasnivaló van bővel, néznivaló is, már csak a következő alkalomra kell eljönni és akkor személyesen is meg lehet tapasztalni a lent leírtakat.

Hamarosan itt a kirándulás napja, és személyesen is megtapasztalhatod a völgy szépségét, de addig is feltöltök pár kedvcsináló képet.

Nem saját készítés, a neten volt fellelhető mind (köszönet a készítőknek).

Időjárás tekintetében jól állunk, sőt nagyon is jól, ha bejön az amit beharangoztak, akkor sajna kánikulára kell számítani. Még szerencsére, hogy utunk nagy részén a völgyben fogunk a fák között sétálni, így a tűző nap nem fog annyira zavarni bennünket. Azért készüljetek fel a melegre.

Akkor a képek:

cuha volgye 01cuha volgye vasutallomas

cuha volgye 04cuha volgye 05

cuha volgye 07cuha volgye 08cuha volgye vasutialagut

Sajna mint a post címe is mutatja, el lett rendelve a hőségriadó. Ez elméletileg még nem befolyásolja a tervezett túrát, de fel kell készülni arra, hogy nagyon meleg lesz.

Viszont szerencsére a hűs Cuha-völgyben fogunk barangolni, így ott talán annyira nem fog érződni ez a hőségriadó. Sajna az elmúlt napok és az elkövetkezendő napok meleg időjárása azért a völgy hűs levegőjét is kicsit fel fogja melegíteni, de ezen majd a hűsítő habokon történő átgázolás enyhülést fog hozni :-)

A lényeg az, hogy aki részt vesz a túrán az hozzon megfelelő mennyiségű folyadékot magával. Menet közben fogunk forrást is meglátogatni, így elméletben lehet után tölteni majd a "kulacsokat", de azt nem tudom garantálni, hogy a forrás vizet is fog szolgáltatni. Sajna az elmúlt időszak elég aszályos volt, így mindenre meg van az esély.
Szóval megfelelő folyadékról mindenki gondoskodjon. A jó idő meg lett rendelve a többi már csak a résztvevőkön múlik.

Egy kis múltidézésként belinkelek egy nyári videót egyik magyar együttestől. Remélem ez jobban fog passzolni a nyár hangulatához, mint a legelső postban szereplő poénos videó :-)

{youtube}eo5YzA-U4PY{/youtube}

 

De hogy ne maradjunk poénos videók nélkül álljon itt ismét egy gyöngyszem:

{youtube}aJGXgC-7jsQ{/youtube}

( én kérek elnézést:-) )

És hogy a végére valami tényleg vicces is maradjon, álljon itt egy Minions-os videó, szerintem eszméletlen jók :-) érdemes megnézni a többit is:

{youtube}c9bzlQYgzAQ{/youtube}

 

Itt van a nyár, ezt nem lehet tagadni, sajna ez megérződik a honlap aktivitásán is kicsit. Ilyen időben kinek van kedve bent rostokolni a szobában, mikor a szabadban megannyi program várja.

Hát így voltam vele én is, inkább lefoglaltam valami hasznosabb dologgal magam, mint hogy gépet püföljem, de azért a szervezés nem maradt el így most megosztanám a következő túra részleteit.

Mint a post címe is mutatja, egy kis kiruccanást teszünk szeretett Bakonyunkban, azon belül is a Cuha-völgyébe fog vezetni következő túránk. A szokásokkal ellentétben ez semmiképpen nem lesz körtúra, tehát az kiindulási és a visszaindulási pont fizikailag elég messze fog elhelyezkedni egymástól.

A GPS-szerint kb. 14,2 km-re, de ezt lehet még bővíteni ha valakinek nem volna elegendő :-) Szerintem nem kell nagyobb utat megtenni, az alap terv is elegendő lesz. A magasságokkal sem kell megküzdeni hisz egész út alatt szinte ereszkedni fogunk, csak az elején lesz egy kis kaptató, de az is csak egy a közelben lévő érdekesség miatt, valamint egy levadászandó láda miatt, sőt a másik láda miatt is kell kicsit mászni, de ez egyik sem olyan vészes.

Ebből kiderült, hogy két láda levadászása lett most betervezve, mindegyik egy érdekes helyen van, így érdemes felkeresni. A ládákról magukról a geocaching.hu oldalon olvashattok részletesebben, ide csak a nevüket és az elérhetőségüket teszem be, nem akarok más tollaival ékeskedni ezért csak hivatkozok. Mint már mondottam a nyárra való tekintettel kicsit nehezebben megy az írogatás és egy másik fontos eseménnyel kapcsolatban is rengeteg a "tennivaló", meg egy újabb projekt is készülőben van, ami kiegészíti a jelenlegi webes tartalmat és lehet fel is fogja váltani és az lép majd át elsődleges feladatnak. De mind ez még a jövő kérdése így elöljáróban csak ennyit mondanék.

Na de visszatérve a ládákra. Az egyik a Cuha szirt (GCCSZI) a másik meg a Bakonyszentlászló-Ördögrét körtúra (GC666). Ez utóbbi kicsit elkalauzol bennünket Bakonyszentlászlóra és mi visszafele fogjuk bejárni részben a körtúrát, hogy ne kelljen kétszer ugyanazon az útvonalon mennünk. Nekem ez egy ilyen rigolyám, de cserébe szép helyeken fogunk túrázni.

Indulás a szokásos időben a szokásos helyen, de erről majd úgy is menni fog a levél az érintetteknek, aki pedig újként csatlakozik, azoknak az előző túrák adhatnak támpontot :-)

Feliratkozni a következő Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. lehet és így nem fog senki sem lemaradni semmiféle információról.
Csatolom a túra útvonalának térképét és a magasság diagramot is, hogy lásd milyen útvonal vár rád és arra az esetre ha egy olvasó aki később olvassa ezt tudja, hogy merre lehet menni.

20130726 terkep

 

20130726 diagram

Addig is hogy ne unatkozzatok álljon itt egy videó, akár elrettentésként, hogy a hülyeség az aminek nincs határa. Remélem nem fog emiatt megcsappanni a látogatottság :D

 {youtube}uMe85EUuXFE{/youtube}