Turul2013Már csak egy nap a túráig. Holnap ilyenkor kezdetét veszi ismét a nagy kaland. Elméletileg jó időt jósolnak a meteorológusok. Hurrá :-)
A figyelmeztető levél minden érintettnek kiment.

Elmúlt héten meg lett tarva a Gerecse 10/20/50 túra és rekordokat döntött a részvevők száma.

A 10 kilométeres távon 1517 (+667 a tavalyihoz képest) résztvevő volt. A 20 kilométeren 2664 (+617). Az 50 kilométeren pedig 2552 (+182), ez a 32 éves rekord!
Vízből 6000 flakon fogyott el. 
A négy lajtos kocsi fejenként 5-5000 liter vízzel közlekedett. Összesen kb 20-23 000 liter víz fogyott.

Nálunk azért nem kell ilyen mennyiségekkel számolni, de azért készüljünk fel mindennel, mert nagyon meleget ígérnek most szombatra is, ezért vízből tankoljatok be :-) mert sajnos velünk nem lesz lajtoskocsi és még a szponzorok sem támogatnak majd bennünket, mindenki saját magát fogja szponzorálni.

Akkor gyorsan összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat:

Ismét elérkezett az a nap, amikor már csak egy hét van a következő eseményig, eljött az első figyelmeztetés ideje.
Ma van a híres Gerecse 10/20/50 túra és mit mondjak, az előző évekhez képest is többen jöttek el. A szervezők meghosszabbították az on-line jelentkezést, hogy a helyszínen minél kevesebbeknek kelljen regisztrálni (előző nap estig lehetett jelentkezni), de így is rengetegen voltak. Lehet azt gondolni, hogy a szervezők reklámfogása ez, mert kevesen jelentkeztek, ezért meghosszabbították. Hát nem ez történt, mert reggel sokan voltak, bár nem tudom, hogy később milyen tömeggel kellett megküzdeni.

turul-madar-es-kornyeke--tatabanya-01Ahogy ígértem elérkezett a második túra ideje. Bár ez itt még csak a szervezésének ideje. Sajna több tényező is befolyásolja a jelenleg eltervezett túrát.
 

Az egyik az, hogy a tervezett időpontban van a bakonyi nosztalgia gőzős (egyenlőre még csak tervezett) indulásának időpontja is. Az ominózus nap április 27. Hogy az a rendezvény se legyen kihagyva ezért a Gerecse túra időpontja egy héttel előbbre lett hozva, azaz április 20-án lenne megtartva.
 

Egy kis "szünet" után ismét itt az ideje pár információmorzsának :-)
Gerecse terkep low
Nehezen, de összeállt a túra útvonala. Nagy fejtörést okozott, hogy hogyan tudom úgy megoldani, hogy minél kevesebb olyan utat kelljen megtenni, ami országúton közelében vezet.

Itt látható az eredmény.

Mint már írtam, a túra időpontja még kérdéses, de a cél már fix.

Pár mondatban összefoglalnám, hogy mire lehet számítani a túrán, mi az amit meg fogunk nézni és milyen útvonalat fogunk bejárni.